VEGAN BREAKFAST IDEAS #1

9:23

Tři moje nejoblíbenější recepty na snídaněo které jsem se s vámi nemohla nepodělit.


1. KOKOSOVÝ CHIA PUDING

Mezi takovou moji klasiku patří chia puding.Tato snídaně zabere asi 3 minuty přípravy a nejlepší je nachystat si ji už den předem, aby přes noc chia pořádně nabobtnaly a vytvořily pudinkovou strukturu. 

 Ingredience:

 250 ml kokosové mléko (skvělý je i s mandlovým)
 1 lžíce chia semínek
 2 lžíce vloček
 Hrst malin (nebo borůvek)
 Lžička sušeného kokosu
 Lžička datlového sirupu 

Postup:


Nejdříve nasypeme na dno chia semínka, poté vločky, hrst malin a zalijeme rostlinným mlékem (pozor doporučuji zamíchat, aby se nám chia neslepily k sobě a nevznikla z nich jen velká hrudka). Na závěr dosladíme datlovým sirupem a poté posypeme kokosem, zavřeme a necháme uležet na ráno (není potřeba do lednice), nebo hned sníme.






2. JABLEČNO-SKOŘICOVÁ KAŠE

Hodně vděčná snídaně, která trvá max 5 minut a je výborná. Verzí této kaše může být samozřejmě mnoho, ale mně nejvíc vyhovuje tato. 

Ingredience:

 2 Hrnky vody (nebo rostlinného mléka)
 2 hrneky vloček
 Lžíce skořice
 Lžička kokosového oleje (není nutné)
 1 jablko
 Moruše, nebo nasekané datle
 Lžíce javorového sirupu
 Hrst pufované quinoi 

Postup:

Do hrnce nalijeme vodu a nasypeme vločky, vaříme na mírném varu dokud vločky nebudou mít ideální konzistenci (já mám radši trošku tvrdší a ne úplně uvařené, takže cca 3 minuty). Do vařící kaše nasypeme skořici, jablka na menší kostičky, moruše a přidáme kokosový olej. Poté nalijeme do misek a povrch poskládáme na jemné proužky nařezané jablko.







3. ŠPALDOVÉ LÍVANCE S KONOPNÝM SEMÍNKEM

Lívance dělám vždy všem mým kamarádům co u nás přespí a zatím si nikdo nestěžoval. těsto si vždy nachystám večer předem, aby do rána uleželo a já mohla rovnou smažit (haha).Tento recept je výsledkem mého dlouholetého experimentování s možnostmi jak lívance dělat.

Ingredience:


♥ Hrnek a půl špaldové mouky 
♥ Hrnek a půl vody 
 Lžíce konopného proteinu (můžete vynechat)
♥ Půl lžíce kypřícího prášku
 Půl lžíce skořice
 Lžíce datlového sirupu
 2 banány (jeden na rozmačkání a jeden na ozdobu)
 Javorový sirup
 Konopné semínka mleté
 Kokosový olej

Postup:

Nejdříve smícháme suché ingredience a poté přilíváme vodu, datlový sirup a rozmačkaný banán. Těsto pořádně promícháme a poté po kouscích smažíme na pánvi potřené kokosovým olejem. Nakonec přidám kolečka banánu na povrch, zasypu konopným semínkem a poleji trochou javorového sirupu.




















You Might Also Like

1 komentářů

  1. Tie lievance vyzerajú geniálne, zatiaľ som skúšala iba pohankové, ale rada skúsim aj tieto :)

    Zvláštne dievča

    OdpovědětVymazat