CIZRNOVO -TEMPEHOVÝ VEGAN BURGER

10:26

Recept na tento vegan burger je ten úplně první který jsem, kdy začala dělat a je podle mě stejně pořád nejlepší. Příprava trvá trošku déle, ale určitě stojí za to!




Ingredience na cizrnovo - tempehovou placku (4 kusy):

plechovka cizrny 
uzený tempeh
malá cibule 
0,5 hrnku ovesných vloček 
2 lžíce barbeque omáčky 
lžíce sušeného česneku
 lžíce koření na burger 
sůl 
pepř

Dále na celý burger :

vegan sýr
sojanéza
housky na burger
ledový salát
rajče


Na karamelizovanou cibulku:

červená cibule
lžíce třtinového cukru
lžíce balsamicového octa
2 lžíce oleje

Tempehová slanina:

uzený tempeh 
1/2 lžíce olivového oleje 
1/2 agáve sirupu 
1/2 lžíce sójové omáčky 
1/2 lžičky sušeného česneku 
1/2 lžičky uzené papriky 
 sůl 
pepř

Postup:

Nejdříve si nachystáme burgerové placky. Do mísy dáme opláchnutou cizrnu, půlku tempehu, sušený česnek, koření do burgeru, sůl, pepř, vločky, nakrájenou bílou cibuli a barbeque omáčku. Rozmixujeme tyčovým mixérem a popřípadě přidáváme vločky pro zahuštění. Až bude těsto dost tuhé ke tvarování a nebude se lepit, vytváříme placky a pokládáme je na pečící papír. Zakápneme olivovým olejem a pečeme na 180°C 30 minut. Na posledních 5 minut přiložíme na placky plátky vegan sýru.  

Mezitím co pečeme nakrájíme červenou cibuli na kolečka a restujeme ji na oleji asi 3 minuty. Poté přisypeme cukr a počkáme až zkaramelizuje (asi 3 minuty). Zalijeme octem a povaříme ještě 2 minuty. Udržujeme teplé. 

Poté si uděláme tempehovou slaninu. Tempeh nakrájíme na tenké plátky. Smícháme ingredience a ve směsi marinujeme pár minut plátky tempehu. Osmažíme z každé strany necelé 2 minuty. Posolíme a opepříme čerstvým pepřem.

Nakonec namažeme na housky sojanézu a pokládáme na ně plátek ledového salátu, rajčete, cizrnovo - tempehovou placku se sýrem, karamelizovanou cibulku a dva plátky tempehové slaniny. Burger podáváme se salátem nebo s hranolkama.



:


You Might Also Like

0 komentářů