VEGAN WAFFLES

11:06

Jedním z hlavních důvodů proč miluji Belgii jsou vafle. Protože v obchodech zatím nikde nemají k sehnání vegan verzi, udělala jsem životní rozhodnutí a pořídila si domů vaflovač  

Po cestě z elektra, odkud jsem tuto životně potřebnou věc nesla, jsem sehnala ještě jahody a kokosovej jogurt (ano, vypadá to možná jako šlehačka, ale s tím jogurtem to bylo taky hodně dobrý). Zkoušela jsem nejdřív bezlepkové z konopné a amarantové mouky, ale to nedopadlo a nechutnaly vůbec dobře.


Na dvě porce tedy 4 vafle budete potřebovat:

hrnek hladké špaldové mouky
hrnek rostlinného mléka (já použila raw makové)
2 lžíce kypřícího prášku
lžíce cukru
špetka soli

Ingredience na posyp:

kokosový jogurt 
kakao
jahody

Postup:

Vše pořádně promícháme a necháme uležet na cca 10 minut. Poté rovnoměrně naléváme na rozpálený vaflovač (pozor, dávejte těsta radši méně, po zavření může přetéct). Po cca 3 minutách opatrně otevřeme. Pokud to uděláte moc brzy může se vám těsto vafle rozlepit.



Můj tip:

Kdyby si to chtěl někdo udělat hodně hezký, tak jako drink k vaflím doporučuji fresh z pomeranče, ananasu a malin. 

You Might Also Like

0 komentářů