SALÁT S ČERSTVÝM ŠPENÁTEM A GRILOVANÝM TOFU

15:23

Tento salát jsem objevila v jedné docela luxusní restauraci v Černé Hoře, kde jsme se stavili s rodinou na oběd, jelikož se tu podávali speciality typu "pštrosí burger", hned jsem počítala s mojí obědovou klasikou, která se skládá z příloh k jídlu - grilovaná zelenina a pečené brambory. Tohle kombo mi vůbec nevadí, ale když jsem na jejich jídelním lístku našla tento salát s tofu, byla jsem nadšená! Navíc to byl jeden z top salátům, co jsem kdy měla, takže tady recept.


Ingredience:

130g baby špenátu (klasické balení "ready to eat" z obchodu)
Uzené tofu
1 zelené jablko
hrst vlašských ořechů
kokosový olej

Zálivka:

0,1 l pomerančové šťávy
lžička agave sirupu
lžička oleje (nejlépe konopného)
kapka jablečného octa

Postup:
Nejdříve si nakrájíme jablko na kostičky a na kokosovém oleji je lehce orestujeme. Na talíř si nachystáme baby špenát a zalijeme ho konopným a olivovým olejem. Poté přidáme hrst vlašských ořechů. Poté nakrájíme uzené tofu a dáme cca na 5 minut na gril. Smícháme všechny ingredience na zálivku a po přidání jablek a grilovaného tofu zalijeme. 





You Might Also Like

0 komentářů