VEGAN JOGURTOVÝ KOLÁČ

14:39

Tento koláč je můj nejoblíbenější a dělala mi ho vždy babička. Proto jsem se rozhodla na tyto Velikonoce udělat jeho vegan verzi. Rybíz sice zraje až v létě, ale my máme pořádný zásoby v mrazáku, takže dobrá rada pro tohle jaro - udělejte si fakt velký rybízový zásoby, protože na tomto koláči nejde rybíz jeho chutí ničím nenahradit.




Ingredience: 

1 velké balení rostlinného jogurtu 
1 hrnek špaldové mouky 
1 sáček kypřícího prášku 
3/4 hrnku cukru 
1 hrnek rybízu 
Rostlinné máslo (já měla Ramu) 


Postup: 

Sypké ingredience smícháme s jogurtem. Mísu na pečení vymažeme rostlinným máslem a zasypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do mísy a posypeme rybízem. Drobenku si nachystáme v poměru 1:1:1 z másla, mouky a moučkového cukru a přidáme na rybíz. Dáváme cca na 45 minut do rozpálené trouby na 180°C. Necháme vychladnout a podáváme. Tento koláč chutná nejlíp v přírodě, takže doporučuju s ním někam vyjet!









You Might Also Like

0 komentářů